O cununie ca in povesti

Cununia civila este doar inceputul povestii pe care o scrieti impreuna. Povestea continua apoi cu nunta, botezul, dar

Cununia civila este doar inceputul povestii pe care o scrieti impreuna. Povestea continua apoi cu nunta, botezul, dar primele randuri din ea definesc intregul continut. De aceea fiecare detaliu conteaza si nici un eveniment din viata voastra nu trebuie neglijat.

De curand am avut bucuria de a organiza o cununie cum rar intalnesti. Din pacate de multe ori tindem sa neglijam acest eveniment. Mergem la starea civila, semnam, ciocnim un pahar de sampanie si apoi ne concentram pe nunta. Dar cum am spus mai sus, cununia civila este totusi inceputul unei povesti de viata, un inceput care merita sa fie fabulous.

In luna mai din acest an ne-am implicat trup si suflet intr-un astfel de inceput pentru doi oameni minunati. Mireasa noastra, un exemplu de gingasie si delicatete  si-a dorit un eveniment pe masura. Pozele de inspiratie pe care ni le-a aratat proveneau de la cununii faimoase din afara tarii, iar cu ajutorul unui florist de renume am dovedit ca nici noi nu suntem mai prejos. 

Am stabilit data petrecerii inca din iarna si apoi am început cu primul pas, gasirea unei locatii care sa satisfaca toate cerintele: sa aiba terasa ca sa putem amenaja spatiul pentru ceremonie in aer liber, sa aiba si o parte acoperita pentru masa festiva, sa avem exclusivitate pentru a avea parte de intimitatea dorita si sa ne ofere si un meniu delicios. 

După ce am analizat optiunile, și ne-am gândit și ne-am răzgândit am ales varianta cea mai frumoasa și care indeplinea tot ce ne-am dorit: acasă, în gradina. Wow, in sfarsit o cununie in gradina, provocarea pe care o asteptam demult. Implica într-adevăr ceva mai multa munca dar pana la sfârșit și-a demonstrat calitatea de locație perfecta! De ce mai multa munca te-ai putea intreba? Pentru ca aici porneam de la zero. Nu aveam nici un fel de… nimic. 

Trebuia sa aducem totul de la scaune, la fete de masa, la vesela, decoruri, bucatari, ospatari, țigări și tocătoare, scobitori și șervete. Dar cand ai oameni pe care stii ca te poti baza, nimic nu este imposibil. In felul acesta, creand totul de la zero, finalul a aratat exact ca in pozele pe care le-am primit ca inspiratie pentru o cununie de vis.

Am luat in calcul si varianta ca ar putea ploua, si ca orice profesionist, am avut mereu si un back-up pregătit dar cu încântare am constatat ca nu a fost nevoie, desi doua saptamani inainte de eveniment a plouat zilnic.

Mireasa noastra a fost in toata perioada cu zambetul pe buze. Si chiar daca prognoza arata furtuna la ora cununiei, nu numai ca nu a plouat atunci, dar nu a plouat deloc – pozitive thinking. Soarele a stralucit pe cer toata ziua si a fost prima zi fara ploaie dupa o foarte lunga perioada. Si nu doar soarele a stralucit. Tinuta miresei a fost absolut senzationala.

Am inceput sa amenajam spatiul cu o zi inainte. Cumparaturile pentru meniul exclusivist creat special de chef-ul nostru pentru acest eveniment au început devreme astfel ca in ziua petrecerii toata lumea era calma si se definitivau doar ultimele detalii. 

Aranjamentele florale au fost create pe loc, personalizate pentru spatiul ales. Arcada din flori, scaune Pilgrim accesorizate in culorile evenimentului, aranjamente curgatoare pentru masa festiva, sfesnice cu lumanari, masa oficiator cununie custom made, aranjamente florale pentru masa de tort, toate au fost create in acea dimineata. Chef-ul nostru a gatit la sous-vide pentru invitati. Dimineata gradina arata ca un furnicar de oameni, dar fiecare avea atributii bine stabilite pentru o nunta perfecta.

A fost o cununie desprinsa din povesti, cu oameni minunati care s-au distrat și au dansat pana tarziu in noapte.

Meniul a fost încântător și savurat de către toată lumea iar decorurile au întregit povestea. 

Ne plac happy ending urile dar cred ca pozele spun mai mult decat orice descriere in cuvinte.

Vom reveni în curând și cu detalii de la petrecerea de nunta pentru ca orice basm are și o continuare.

Leave a Comment