Nunti exotice = Amintiri de neuitat

Daca tot vorbim despre nunti exotice, m-am gandit sa va povestesc si despre nunta mea. Ca si organizator

Daca tot vorbim despre nunti exotice, m-am gandit sa va povestesc si despre nunta mea.
Ca si organizator de nunti sunt o persoana care pune mare pret pe detalii, care adora provocarile si care adora nuntile iesite din tipare.
Asa ca a fost de la sine inteles ca asa va fi si propria mea nunta.

De ce provocare? Pentru ca am avut doua saptamani sa pregatim nunta pe plaja din momentul in care ne-am hotarat si pana la data aleasa.
De ce iesita din tipare? Pentru ca am facut mai intai cununia religioasa in Grecia si abia in anul urmator cununia civila si o petrecere mare in tara.
Dar despre petrecerea din tara o sa va povestesc mai multe aici. Un alt lucru mai putin obisnuit la noi a fost faptul ca am avut doua perechi de nasi, dar niciuna dintre perechi nu era casatorita. Dar cum ne plac provocarile, o data ce am luat o decizie, nimic nu ne tine in loc.
Dar sa o luam cu inceputul.
In iulie 2015 sotul meu m-a cerut de sotie intr-o locatie superba, pe malul marii, in Grecia. Inca din adolescenta visam la o nunta pe malul marii. Fiind organizator de nunti, am avut bucuria de a organiza multe petreceri langa mare, asa ca la final de august ne-am hotarat ca si nunta noastra trebuie sa se bucure de acele peisaje superbe. Si ce locatie s-ar fi potrivit mai bine decat cea in care am primit inelul? Data aleasa a fost la mijlocul lunii septembrie, ca sa ne mai putem bucura de razele soarelui. De nasi ne leaga o stransa prietenie de multi ani si de aceea ne-am dorit sa ne fie parinti spirituali, chiar daca nu erau casatoriti la momentul respectiv. Ce este atat de greu, m-am gandit? Trebuie doar sa convingem preotul 🙂
Si uite cum am avut la dispozitie doua saptamani sa mergem in Grecia sa alegem biserica (trebuia sa fie neaparat pe malul marii, altfel nu se incadra in visul meu), sa discutam cu furnizorii locali despre flori, sa stabilim meniul, muzica, sa imi fac pe comanda rochia de mireasa (care trebuia neaparat sa fie potrivita pentru o nunta pe plaja), sa alegem tinuta mirelui, sa anuntam invitatii, sa le asiguram transportul si cazarea si nu in ultimul rand sa ne ocupam de acte (acte care au trebuit traduse in limba greaca si trimise la biserica inainte de eveniment).
Fotograful si cameramanul I-am adus cu noi din tara. Pare un moft, dar pozele si filmarea iti raman pentru tot restul vietii, ca sa iti aminteasca de acele momente frumoase, asa ca nu am vrut sa risc.
Poate pentru multi pare imposibil, ce va povestesc, dar pentru mine care iubesc provocarile, a fost stropul de adrenalina de care o sa imi amintesc toata viata.
Invitatii au sosit cu doua zile inainte de nunta pentru a evita oboseala de pe drum. In ziua de dinaintea nuntii le-am organizat diverse activitati, iar seara o mica petrecere.
Ziua nuntii a fost pregatita in detaliu. Coafura a fost realizata de un salon local, iar de make-up s-a ocupat Anne Mary von Kuerten, care a venit special din Bucuresti. Tinuta mea a fost realizata de un designer cu care lucrez de multi ani si cu siguranta voi mai lucra multi ani de acum incolo, Loredana Dogariu, Lode.
Barbatii au ajuns mai devreme la biserica in asteptarea fetelor care veneau cum altfel decat cu un mic yacht. Sa vedeti aici intrare de senzatie 🙂 Desi cred ca fotograful nostru, Mircea Marinescu, nu a fost cel mai fericit in acele momente. Cum intotdeauna vrea sa obtina cele mai bune poze, bineinteles ca a obtinut si cei mai multi stropi de apa.
Cununia religioasa a fost atat in greaca cat si in romana. In cele doua saptamani pe care le-am avut la dispozitie a trebuit sa gasim si un preot roman, pentru a intelege si noi ceva din slujba.
Petrecerea a fost pe malul marii iar meniul, care a continut multe fructe de mare, a fost asigurat de restaurantul Zefiros. Florile au fost achizitionate de la un furnizor local, dar de aranjamente si decoruri s-a ocupat colega si nasa mea, Anda.
Va las si cateva poze si sper ca pe viitor sa ne bucuram impreuna de cat mai multe nunti exotice.
Georgiana

One thought on “Nunti exotice = Amintiri de neuitat

Leave a Comment